ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как да се отървем от излишната вода в организма

Красота

Ако се опитвате да отслабнете, водата може да се окаже една от пречките, които трябва да преодолеете. Излишната вода може да ви накара да изглеждате и да се чувствате подути, както и да измести стрелката на кантара надясно. Вашето тяло може да задържа вода по много причини, вариращи от прекомерна консумация на сол, хранителни дефицити, горещи метеорологични условия или страничен ефект при прием на някои лекарства. За да се отървете бързо от т.нар. водно тегло или да предотвратите задържането на вода напълно, трябва да направите няколко промени в начина си на живот.

1. Консумирайте максимум 1500 мг натрий дневно – това е препоръчваната от  Световната здравна организация доза. Приемането на храна, богата на натрий, ще доведе до задържане на вода в организма и до подуване на корема.

2. Изхвърлете излишната вода и натрий от организма чрез кардио упражнения, които трябва да се правят два, три часа преди лягане. Препоръчително е да опитате потта, която се отделя – ако тя е солена на вкус, това означава, че тялото ви изхвърля натрий.

3. Пийте вода през целия ден. Тя изхвърля токсините, включително и излишъка от натрий. Ако тялото ви е дехидратирано, то е склонно да задържа повече вода, което създава усещането за подпухналост. Пийте от 8 до 10 чаши на ден.

4. Избягвайте въглехидратите, защо те абсорбират вода и ще ви накарат да се чувствате подути. Консумирайте ги в сутрешните часове, така че да има достатъчно време да се усвоят от организма.

5. Избягвайте кофеина и алкохола, защото те водят до дехидратация на организма.

6. Приемайте витамин В и мултивитамини. Първият предотвратява задържането на вода в организма. Мултивитамините са необходими, защото докато се опитвате да се отървете от излишното количество вода в тялото, вие се лишавате и от някои витамини.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече