ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Етапите на развитие на кученцата по време на бременност

Животни

Първи етап

Без професионална помощ е много трудно да се диагностицира бременност и да се установи дали няма да има усложнения през първите седмици от бременността. Промените в поведението на майката, апетитът и външният вид на зърната са толкова деликатни, че през първия етап на бременността остават незабележими. Около третата седмица, ембрионалните клетки се размножават и се имплантират в матката на майката и едва тогава започва процесът на развитие. В този етап, около 26-32 дни след имплантирането, ветеринарът вероятно ще може да потвърди наличието на бременност.

Втори етап

Около четвъртата седмица малките кученца започват да се чувстват комфортно вътре в майката. Лицата, очите и гръбначните кости започват да се оформят. През този период фетусите са силно податливи на всякакъв вид движение, затова трябва да бъдете много внимателни. Ако сте груби с майката, това може да бъде фатално за кученцата. Възможно е някои от тях да се родят с очевидни вродени увреждания, а при други аномалиите да бъдат открити по време на растежа на кученцето. Следващите седмици (5 и 6) обикновено кученцата удвояват размера си. Стават между 20 и 30 мм и добиват формата на кучета. Вече могат да се видят лапите и ноктите, също и мустаците под носа. Очите все още са затворени, но пигмента на кожата вече има цвят. На този етап органите са достатъчно развити, за да могат да се чуят сърцата им със стетоскоп и да се определи полът им.

Трети етап

В края на бременността малките кученца продължават да се развиват в матката. Докато растат започват да се движат в утробата на майката, а тя самата се подготвя за раждане. Преди да се родят кученцата заемат едно от двете положения в утробата: предно положение (лапите и носа са насочени напред) и задно положение (задните крака и опашката са насочени напред т.е по време на раждането първо ще излязат задните крака). Раждането на кученцата започва между 58 до 62 ден от зачеването.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече