ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

8 причини да се подложите на професионален масаж

Красота

Масажите отдавна не са само са богатите и известните. Един професионално направен класически масаж, освен чудесен начин за облекчаване на стреса, носи и много ползи за тялото, за които дори не сте и подозирали. 

1. Облекчава стреса

Една от най-големите ползи на масажа безспорно е облекчаването на стреса и намаляването симптомите на тревожност и депресия. По време на процедурата, нивата на хормона кортизол, известен още като хормон на стреса, намалява значително. Това води до понижаване на кръвното налягане и до повишаване на настроението. Масажите спомагат също за повишаване нивата на допамин и серотонин, които са невротрансмитери и спомагат за по-добрата концентрация и хубавото настроение.
 

2. Засилва имунната система

Друга полза от класическия масаж е подсилването на имунната защита на организма. Според едно проучване, направено от Cedars-Sinai Medical Center, масажът предизвиква измерими промени в имунната и ендокринната система при здрави възрастни. Това е една чудесна причина да се подлагате на редовни масажи.
 

3. Облекчава болката

Следващият път, когато усетите някаква физическа болка, отидете на масаж. Установено е, че той наистина облекчава болката и дори помага да хора, страдащи от артрит. Според някои изследвания, масажът е толкова ефективен, колкото приема на лекарства, акупунктурата или практикуването на йога.
 

4. Намалява предменструалния синдром

За повечето жени „онези дни” от месеца са наистина ужасно преживяване. Масажът може да помогне и в този случай – той облекчава най-честите симптоми на предменструалния синдром като подуване и промяна в настроението. Какъв прекрасен начин да поглезите себе си, без да чувствате вина!
 

5. Подобрява съня

В нашето ежедневие е все по-трудно да се наспим пълноценно и да се събудим наистина отпочинали и свежи. Според авторитетното здравно списание Health Magazine, масажът афектира върху делта вълните в мозъка, които са свързани с най-дълбоката фаза на съня. Ако страдате от безсъние или просто не можете да спите добре, един масаж с мед например, може да се окаже чудесен лек.
 

6. Облекчава главоболието

Както споменахме по-горе, масажът спомага за намаляване на болките. Това важи в пълна степен и за досадното главоболие, от което страда всеки трети човек на планетата. Опитайте няколко дни в обедната си почивка да отскачате до козметичния салон за едночасов релаксиращ масаж и ще осъзнаете, че можете погледнете на  остатъка от деня по един нов и различен начин.
 

7. Ползи и за красотата

Ако забележите, че кожата ви е изгубила блясъка си, а косата ви вече не е онази грива, която е била преди, значи имате нужда от масаж. Един професионален масаж на лицето и главата помага да се стимулира притокът на кръв, което води до сияйна, чиста и мека кожа.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече