ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как да бъдете добри клиенти в ресторант

Кулинария

Всеки, който се е занимавал с ресторантьорство, може да направи ​​собствен списък с неща, които се правят и такива, които не се правят в ресторант. За съжаление, много хора забравят маниерите си, когато вечерят навън. Следвайте стъпките по-долу, за да бъдете добър клиент и да се радвате на чудесно обслужване от страна на сервитьора.

1. Бъдете приятелски настроени. Звучи просто, но много клиенти в ресторантите са вглъбени в храната си и забравят, че сервитьорът също е човешко същество. Не, не е необходимо, да водите дълъг разговор с него, едно просто "Как сте?" може да означава много за изтощения сервитьор. Проявата на човечност понякога е по-ценна от няколко лева бакшиш.

2. Не забравяйте думите "моля" и "благодаря". Макар да нямате намерение да се държите и звучите сякаш давате заповеди на сервитьора, ако забравите да благодарите, може да изглеждате точно така. Когато вашият сервитьор долива напитка в чашата пред вас, кажете "благодаря", вместо да го гледате как го прави.

3. Не стреляйте по вестоносеца. Не забравяйте, че сервитьорът може да е първото и последното лице, което виждате в ресторанта, но това не означава, че той е отговорен за всичко, което се случва в заведението. Например, ако точно тази вечер, ресторантът е останал без вида месо, което желаете, сервитьорът не може да направи нищо, за да промени това. Ако имате основателно оплакване, поискайте да говорите с управителя.

4. Изключете звука на телефона си. Ако не вдигате телефона, когато вечеряте у дома, не би трябвало да говорите по него и в един ресторант. Ако трябва да проведете важен разговор, извините се и излезте навън. Последното нещо, което трябва да направите, е да кажете на сервитьора да ви изчака, докато приключите с разговора си, за да вземе поръчката ви.

5. Учете като давате пример. Използвайте това време, за да научите децата си да бъдат добри клиенти. Макар много ресторанти да предлагат лакомства за децата, не забравяйте, че те не са безплатни. Ако носите собствени закуски за децата, трябва да почистите след тях. Накратко, почистете всичко, което сервитьорът не е донесъл на масата, като салфетки и прибори, особено в натоварените часове.

6. Оставете бакшиш. Стандартният бакшиш обикновено е 5% - 10%. Ако сте били впечатлени от обслужването, това е времето да го покажете. Не забравяйте, че голяма част от заплатата на сервитьора зависи от вашата щедрост.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече