ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

7 изненадващи употреби на пастата за зъби

Любопитно

Пастата за зъби е един от онези предмети от бита, които буквално имат десетки различни приложения, плюс това тя винаги е под ръка в дома. Този артикул може да направи живота ви по-лесен, особено що се отнася до почистването. Подбрахме за вас 7 уникални начина да използвате пастата за зъби.

1. Премахва драскотините по компактдисковете

Това наистина действа! Трябва ви само една обикновена бяла паста за зъби и мека кърпа (най-добре парче от стара тениска). Разтъркайте малко количество от пастата върху повреденото CD и всички драскотини ще изчезнат.

2. Премахва издраскванията от обувките

Пастата за зъби върши чудеса с обувките – от маратонките до кожените ботуши. Ако често обувките ви са издраскани, този метод ще ви стане любим. Върху маратонки и други спортни обувки нанесете малко количество паста, разтъркайте добре и избършете остатъка с влажна кърпа. Върху кожени обувки, втрийте пастата с мека кърпа, с леки потупващи движения, накрая изплакнете с влажна кърпа.

3. Почиства петна от килими, стени и дрехи

Пастата за зъби премахва отлично петна върху дрехи и килими, а също може да ви избави и от рисунките с пастел върху стените. Петно върху килима третирайте с твърда четка. За стените използвайте влажна кърпа, с която да нанесете пастата за зъби около петното. Петната върху дрехите премахнете като нанесете малко количество паста за зъби и изперете на ръка. Може да се наложи да повторите операцията няколко пъти.

4. Поддържа ноктите красиви

С помощта на паста за зъби можете да поддържате и ноктите си красиви. Освен всичко, те ще заблестят и със сияйна белота.

5. Връща блясъка на бижутата

Пастата за зъби ще накара и похабените ви бижута отново да заблестят. От пластмасовите каишки за часовници, до златните или сребърни пръстени, тя ще даде нов живот на всички тях.

6. Премахва петната от вода върху дървото

Ако забравите да сложите поставка за чаша върху дървената маса или бюрото, ще остане неприятна следа върху повърхността. Ето го и решението. Всичко, което трябва да направите, е да почистите петното с малко паста за зъби и след това да избършете с влажна кърпа.

7. Използвайте я върху кожата си

Пастата за зъби може да се използва и като продукт за грижа за кожата. Нанесете върху появила се пъпка на лицето и я оставете да престои през нощта. На сутринта зачервяването ще е изчезнало и пъпката ще е „пресушена”. Пастата за зъби действа облекчаващо при ужилвания от пчели, както и при ухапвания от други насекоми.

<< Назад към предишната страница

14 забавни и любопитни факта за Великден

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от повече

25 битки, които променят света

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието, повече

25-те най-легендарни чудовища в гръцката

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали повече