ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Кралска детелина

Градинарство

Кралската детелина е многогодишно растение, което расте на туфи и впечатлява с поразително изглеждащите си листа, обагрени в лилаво. Триъгълните й листа, които се сгъват около жилката, изглеждат като пеперуди, пърхащи над тънки стебла.
Имайки в дома си кралска детелина, можете да очаквате изобилие от нежно розови цветчета, които се появяват през пролетта и лятото. Изящните цветове с пет венчелистчета се извисяват като тромпети над купчината лилави листа.
Не позволявайте на крехката външност на кралската детелина да ви заблуди. Това е едно от лесните за отглеждане стайни растения. Изисква само достатъчно влага и сянка. Детелината може да изпадне в латентност, ако почвата е суха или ако бъде изложена на директна слънчева светлина. Ако се стигне до такова състояние, не се притеснявайте. Просто отрежете всичките й листа и след няколко седмици отново ще се радвате на красотата й.
Пресаждайте кралската детелина по всяко време на годината. Използвайте саксия с дренажни отвори, за да предотвратите загниването на почвата.
Кралската детелина може да се отглежда навсякъде. Дръжте я в дома си целогодишно или я преместете през лятото на сенчесто място в градината. Ако бъде засадена на открито в топли региони, тя може много бързо да завземе цялата градина.

Ботаническо име: Oxalis regnellii

Произход: Бразилия

Височина: 15-30 см

Светлина: ярка индиректна светлина

Вода: оставяйте повърхностния слой на почвата да изсъхва напълно между 2 поливания

Влажност: средна влажност на закрито

Температура: предпочита по-хладно време, особено в периодите на цъфтеж. Поддържайте 13-18 градуса през нощта и около 24 градуса през деня.

Почва: всяка добра почва

Наторяване: в периодите на цъфтеж, подхранвайте растението на всеки две седмици с балансиран течен тор, разреден наполовина. През останалото време правете това един път месечно.

<< Назад към предишната страница

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus) Перуанският кактус е дълъг, повече

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече