ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Страховити процедури за красота от миналия век

Красота

20-ти век е векът на изобретенията. Много неща, с които днес си служим, са били измислени точно тогава. В началото изобретенията са изглеждали странно, хората гледали с недоверие на тях. През 30-те и 40-те години на миналия век се появяват и първите уреди за красота, прародителите на днешните сешоари, преси, масажори, епилатори, ролки, тримери. Повечето от тях били странни, дори ужасяващи на вид.
Днес жените къдрят косата си с пластмасови ролки или с маша. В миналото това се е постигало с дебели, нагреваеми жици. Днешните кремове и маски за лице са заместили странните и неприятно ухаещи каши от продукти със съмнителен произход.
Нека да надникнем в света на красотата преди около 100 години.

1. Популярен начин за премахване на лунички през 30-те години на 20-ти век

Очите на пациента са покрити с херметически затворени тапи, ноздрите са запушени и се диша през тръба.

2. Сешоар от 1920 г.


3. Трайното къдрене на косата се прави за първи път в Германия през 1929 г.


4. Това изобретение за прецизно нанасяне на грима е измислено през 1930 г. от Max Factor


5. Тази ужасяваща маска за лице от 1940 г. използва електричество, за да стимулира кръвообращението и да направи кожата свежа.


6. През 40-те години особено нашумяват т.нар. „салони за отслабване”. Част от оборудването били такива масажни столове, които масажират краката на клиентите с метални ролки.


7. Разкрасителна процедура от 40-те години в салона на Хелена Рубинщайн


8. Преди появата на слънцезащитни продукти в средата на 40-те години на 20-ти век, плажуващите са се пазили от слънцето с такава пелерина. Пелерината има и вградени очила.


9. Жената от началото на 20-ти век е трябвало да прекарва часове с коса, пакетирана в страховито отоплителна техника, за да се радва на пленителни къдрици


10. Плодова маска от 1930 г.


11. Тази "очарователна шапчица" обещава свежа и румена кожа, благодарение на това че намалява атмосферното налягане около главата и по този начин симулира алпийски условия.


12. Тази смукателна машина от 30-те години обещава гладка и чиста кожа, без пъпки и петна. Уредът се състои от малки стъклени дюзи, гумен маркуч и вакумна помпа.


13. През 20-те години жените се борят с бръчките и несъвършенствата с гумени „разкрасяващи” маски

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече