ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

7 начина как да се храните здравословно, ако мразите да готвите

Кулинария

Мързеливите готвачи, в това число слагам и себе си, винаги са изправени пред труден избор: какво да правим ако не обичаме да готвим, а искаме да се храним здравословно? Обичам добрата храна, но висенето с часове в кухнята просто не е за мен. За щастие, наскоро открих, че има начин да ям вкусна храна, без да да прекарвам много време над печката. Вижте няколко полезни съвета.

1. Простички ястия

Дори и най-мързеливият готвач не може да избегне напълно готвенето (освен ако не заложи само и единствено на сандвичи или друг тип фаст фуд). Решението е в най-обикновените гозби. Приготвянето на такъв тип храна не е никак сложно, а тя може да бъде и много питателна, стига да се използват здравословни продукти. Пример за такива ястия са всички видове паста, както и богатите салати.

2. Качествени продукти

Искате ли да приготвите ястие с минимални усилия? Използването на качествени продукти и съставки е важно условие, за да стане то вкусно. По-доброто качество на храните гарантира превъзходен вкус, без да се налага да прекарвате часове в опити да направите нещо апетитно. Ако бюджетът ви е ограничен, заложете поне на качествен зехтин.

3. Серийно готвене

Дали ще сготвите четири порции от дадено ястие или само две, общо взето като инвестиция на време е едно и също. Съхранявайте в хладилник или фризер останалото количество храна и когато решите да го консумирате, просто го претоплете в микровълновата фурна. По този начин само с два, три часа в кухнята ще си осигурите храна за цяла седмица. Сервирайте всеки път с различна гарнитура за разнообразие.

4. Споделено готвене

Ако живеете със съквартирант, можете да опитате следното нещо: редувайте се кой да готви и споделяйте храната си. Така ще ви се налага да готвите само през половината седмица. А ако имате и малко повече късмет, съквартирантът ви може да обича да прекарва часове над фурната. Тогава за вас остава миенето на чиниите. Или пък направете някакво споразумение от типа: от вас продуктите, от него – готвенето.

5. Храна за вкъщи

Отлично решение за това как да се храните добре, без да готвите, са гастрономите или магазините, които предлагат храна за вкъщи. Това определено не е добре от финансова гледна точка– разбира се винаги е по-евтино сами да приготвите храната си. Но изобилието от вкусни ястия, особено в по-добрите гастрономи, е много изкушаващо.

6. Оферти от ресторантите

Ако наистина мразите да готвите, единственият начин да избегнете кухнята е храненето навън. Това е скъпо удоволствие и повече хора не могат да си го позволят всеки ден. И все пак ако разполагате с ограничен бюджет, има начин как да получите повече за парите си. Ресторантите се опитват да насърчат бизнеса си чрез предлагането на промоционални оферти в сайтове за колективно пазаруване.

7. Подходящият партньор

Най-доброто решение за мързеливия готвач оставихме за накрая – намерете си подходящ партньор – такъв, който обича да готви. Не е нужно да е професионален готвач, достатъчно е да чувства влечение към кулинарното изкуство. И за да бъде всичко честно и поравно разпределено, вие поемете отговорност за другите домакински задължения.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече