ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Котките - тези мъркащи красавци

Животни

Котките са красиви и забавни домашни любимци, които могат да споделят с вас много интимни моменти.
Преди пет хиляди години в Египет котките са били символ на царствеността. Днес котките са едни от най-разпространените домашни любимци като много малък процент от тях са чистокръвни.

Котките обикновено са независими животни, но никога не престават да бъдат лоялни към своите господари. Факт е, че фразата “Който не обича котки е така, защото никога не е имал такива” е много вярна. Човек не може да оцени тези пухкави красавци, ако никога не е имал такива.

Някои проучвания твърдят, че галенето на котка намалява нивата на стрес, увеличава самочувствието и също така създава усещане за сигурност на човека.
Знае се, че котките имат много изострени сетива и обикновено те долавят звуци, миризми или вибрации, които хората не са в състояние да забележат.

Котките са изключително лесни за отглеждане в къща, за разлика от кучетата, които изискват повече време и грижи. Те са тихи и чисти животни, лесно приспособими към ново място и не изискват много пространство. Благодарение на възглавничките, които имат на лапите си, котките са много тихи животни.

Друга известна фраза гласи: “Кучето знае кой е господарят му, а котката вярва, че е господарят”. За разлика от кучетата, тези животни не могат да се третират като собственост, а като партньор, с когото да споделите дома си.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече