ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

8 факта за природните аномалии

Любопитно

На нашата планета има места, където се случват недостижими за науката и човешкия ум природни аномалии и мистериозни природни феномени. Ето някои от тях.

1. В Китай тече река с водопад, който не замръзва през зимата дори при -30 градуса по Целзий. Но в средата на лятото, по необясними причини, той започва да замръзва.

2. Съществува много малко езерце (102x61 метра) в Талдикурган, Казахстан, което не пресъхва и в най-горещите дни на лятото. Водата в него остава ледено студена. В него не живеят нито водорасли, нито риба.

3. В планините в щата Асам, Индия, има долина, известна като "Долината на падащите птици". Всяка година през август посред нощ падат птици от небето. Те са в полусъзнание и не се опитват да избягат, когато някой ги вземе в ръка.

4. Много време в Австралия било държавна тайна съществуването на праисторическите растения - Вулеми. Те са иглолистни дървета и са на възраст от 150 милиона години.

5. Когато учените провели задълбочени изследвания на Северния ледовит океан и Антарктида, установили, че размерите и формите на техните контури са почти идентични. Предполага се, че при падането на метеорит Антарктида е изтласкана в другия край на планетата. Днес тази хипотеза има много поддръжници.

6. Раул Кано - микробиолог, открил спори на оцелели микроорганизми в парче кехлибар. "Кано" е биологичното наименование на спорите, попаднали в кехлибара преди 25 милиона години.

7. Близо до Рим съществува природна аномалия. На това място съдържанието на иридий надвишава нормата повече от 300 пъти. Иридиевият слой се намира под земята и се отнася към периода на изчезването на динозаврите. Подобни аномалии са били открити и по крайбрежието на Каспийско море, Испания и Дания.

8. Когато земята е ударена от мълния, в мястото на удара се получава зона с високо напрежение. Ако човек мине през това място, е възможно да умре. За щастие, такива зони се образуват за няколко минути, след което изчезват.

<< Назад към предишната страница

14 забавни и любопитни факта за Великден

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от повече

25 битки, които променят света

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието, повече

25-те най-легендарни чудовища в гръцката

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали повече