ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

5 незабравими приключения за посетителите на Мадагаскар

Туризъм

Без съмнение остров Мадагаскар е една от най-забележителните дестинации, познати в света, с прекрасна природа и любопитна култура, повлияна от френската колонизация. Вижте кои са 5-те невероятни изживявания, които не бива да пропускате в Мадагаскар.

Гореща водна баня в джунглата

Това е възможно в Национален парк Раномафана, истински тропически рай с горещи извори и голямо разнообразие от лемури. Обикновено приключението започва рано сутрин - преминава се по тесни пътеки в джунглата, заобиколни от бамбукови гори, в които най-често могат да се видят тези невероятни животни.

И разбира се, не пропускайте да се насладите на релаксираща баня в някой от термалните извори, които изобилстват в този планински парк.

Настаняването в парка също е отлична идея, тъй като, освен че ще бъдете заобиколени от буйна тропическа природа, можете да се насладите малко повече на горещите извори и да опитате кухнята на Мадагаскар, която е комбинация от френски и местни ястия.


 

Вкусът на Мадагаскар

Тъй като остров Мадагаскар е бил френска колония в продължение на дълги години, мадагаскарската култура все още пази много обичаи от галската страна, които в съчетание с местните такива водят до пъстър калейдоскоп от традиции и обичаи.

Такъв е случаят и с кухнята на Мадагаскар. Можете да се радвате на изискана вечеря в ресторантите на Антананариво (столицата на Мадагаскар) или пък да се потопите в очарованието на малки крайпътни заведения. Лакомства и ястия с банани и ориз, сладко кафе, сервирано с кроасани са само някои от най-често срещаните рецепти в тази африканска кухня.Лемури

Ако лемурите са това, което наистина искате да видите в Мадагаскар, най-добре е да посетите Бандро Камп. Ще изживеете невероятно приключение край бреговете на езерото Алотра, следвайки стъпките на Бамбуковия лемур или Бандро лемур.Удивителната фауна

Както може би знаете, природата е една от основните причини, поради които  хората посещават Мадагаскар. С 4 природни парка, островът предлага истински тропически свят, пълен с изненади.

Екскурзиите в джунглата, дори и през нощта, неизбежно присъстват във всеки туристически пакет. Ще видите не само типичните за местността лемури, символ на острова, но също и голямото биоразнообразие. Мадагаскар притежава една от най-странните фауна в света, с повече от 300 вида ендемични жаби.Социалният туризъм

Макар Мадагаскар да се отличава със богатата си и дива природа, качеството на живот на населението е лошо - повечето хора живеят в крайна бедност.

В тази връзка, особено в град Антананариво, има няколко организации, които се опитват да разрешат този проблем чрез туристическите дейности като продажба на сувенири, водачи в джунглата, екскурзоводи в градовете и др.<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече