ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Пет странни фестивала по света

Туризъм

Независимо от причините, дали заради забавление или религиозни обичаи, по света има много чествания и фестивали, които отразяват бита и културата на хората. Нека видим заедно кои са 5-те най-странни празника по света, известни със своята ексцентричност.

Хадака Мацури, Япония

Този фестивал се провежда всяка година в различни японски градове и с него се бележи началото на Лунната Нова година. Тази традиция датира повече от 500 години и по време на празника хиляди голи мъже, покрити единствено с платнен колан около слабините, обикалят с часове, за да бъдат здрави и щастливи през цялата година.  В Кономия  има обичай напълно гол мъж да броди в тълпата. Вярва се, че тези, които успят да го докоснат, ще имат здраве и късмет.
 

Холи фестивал, Индия

В Индия началото на пролетта се отбелязва с хиндуисткия фестивал Холи или Празникът на цветовете. Фестивалът се празнува в чест на толерантността, хармонията и братството. На 20 март празненствата започват със запалването на огньове, които според вярванията ще прогонят Жената-демон. Тогава хората хвърлят цветя, балони и цветен прах, който се нарича ​​гулал.
 

Света Марта Рибартеме, Испания

Този галисийски празник се чества от хора, които по някакъв начин са избегнали смъртта. Всяка година на 29-ти юли се организира шествие, което изглежда така: хората, които са се отървали от смъртта, са поставени в ковчези, а те се носят от техните роднини. По този начин те благодарят на Света Марта, че близките им са живи.
 

Търкаляне на сирене в Глостър, Англия

В последния понеделник на май стотици англичани се срещат на хълма Купър, в района на Глостър. Участниците във фестивала се опитват да хванат около 4 килограмова пита сирене, търкулната по хълма. Тъй като хълмът е изключително стръмен, голям брой участници си тръгват с различни травми - навяхвания, изкълчвания или счупвания на крайници. Произходът и причините за честването са неизвестени. Доказано е, че фестивалът датира от 1836 година.
 

Празникът на маймуните, Тайланд

Този фестивал се празнува в Тайланд и е истински празник и наслада за маймуните. "Маймунският банкет" се провежда през последната неделя на ноември и на него могат да се видят множество плата от плодове и лакомства за животните. Организаторите споделят, че провеждат този фестивал, за да изразят благодарността си към маймуните, защото именно те привличат повечето туристи в страната.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече