ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Кипарисовата гора на езеро Кадо

Туризъм

Езерото Кадо е уникален природен резерват, който се намира на границата между щатите Тексас и Луизиана, САЩ. На територията му растат едни от най-големите кипарисови дървета на нашата планета. Кадо е единственото езеро в Тексас, образувано по естествен път.

Езерото се появява в началото на миналия век, благодарение на "усилията" на местните бобри, които преградили реката с боклуци и трупи.

В началото на деветнадесети век река Ред Ривър се задръства от отломки и трупи, а бобрите, които живеят по бреговете на реката, си построяват бентове. Така се образува стена, която блокира движението на реката и става причина за създаването на езерото.

В наши дни мястото е защитена територия с уникална природа.

Резерватът е отворен за посетители през цялата година, но най-подходящото време за посещения е края на октомври, средата на ноември. Тогава кипарисите, които растат там променят цвета си и гората изглежда много живописна.

Днес има над двеста дървета и храсти, а някои от тях са на повече от сто години.

Плешивият кипарис се радва на изключителна популярност. За разлика от своите сухоземни събратя, плешивият кипарис е широколистно дърво, на което през зимата му окапват листата. 

Кипарисите имат силна коренова система. Благодарение на нея, дърветата не се плашат дори и от най-силните урагани.

Стволовете на кипарисите често са покрити с много влакна от испански мъх.

Мъхът не е растение-паразит. Той произвежда за себе си храна от водата и въздуха, но все пак вреди на дървета, тъй като ограничава достъпа им до слънчева светлина.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече