ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как да не бъдете измамени по време на почивка в Азия

Туризъм

В повечето азиатски страни стандартът на живот е много нисък и това е предпоставка някои от местни жители да се опитват да печелят от туристите по незаконни начини.

Спазвайте основните правила по време на пътуване, за да останете с приятни и незабравими спомени от почивката. Ето някои от тях:

1. Не приемайте съмнителни предложения, дори ако те изглеждат привлекателни.
2. Опитайте се да не завързвате запознанства на улицата.
3. Обменяйте валута единствено в банки.
4. Изисквайте от служебните лица да се легитимират.
5. Купувайте бижута единствено в специализирани магазини.
6. Запишете си номера на полицията и при конфликт с местни жители позвънете незабавно.

В момента в Азия са особено популярни транспортните измами. Има случаи, когато при връщане на наетия автомобил, намират "нови" щети, за които искат допълнително пари. За да избегнете подобни проблеми при оформяне на договора за наем на автомобила, направете снимки или опишете щетите в договора.

Друг проблем е кражбата на мотоциклети, отдадени под наем. Собствениците разполагат с резервен комплект ключове и не винаги кражбата е кражба наистина. От вас ще изискат да платите сумата, посочена в договора при наличие на такава. Винаги внимателно избирайте арендатора и не гонете непременно ниски цени.

И най-важното - никога не оставяйте паспорта си като залог, защото е напълно възможно да го използват, за да ви изнудват. А без паспорт в чужда страна, можете да очаквате неприятности. Максимумът, който можете да предложите, е копие.

Друг проблем е скалъпеният инцидент. Тяхната цел е една и съща - изнудване за пари. В този случай измамниците разчитат на страха, за да спечелят и за подсилване на ефекта могат да ви покажат и "жертвата" в инцидента. Препоръчително е да се обадите в полицията и да привлечете свидетели, но по никакъв начин не подписвайте документи без превод.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече