ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Каменната крепост Сигирия

Туризъм

Смятана за осмото чудо на света, каменната древна крепост в Сигирия, Шри Ланка, както и градът, който я заобикаля, са наистина впечатляващи забележителности. Сложните канални системи, архитектурата и революционните техники при изграждането на пътя, са изпреварили времето си.

Скалата Сигирия е втвърден къс магма, откъснал се от угаснал и дълго ерозирал вулкан.
Благодарение на надвисналите скали, това е една добре защитена крепост. "Огледалната стена" също може да бъде видяна тук. Тя е конструирана така, че когато царят се разхожда наоколо, да може да види отражението си. В миналото тази стена дори се е полирала, но това вече отдавна не се прави.Скалата се извисява величествено над заобикалящата я равнина и се вижда от всички посоки. Височината й е 370 м. Скалата се намира върху стръмен хълм, който се издига рязко от плоската равнина, разположена около него.

Частично е запазената "лъвска уста" на входа. Невероятно е, че хората са били в състояние да изградят подобно нещо по онова време.Около крепостта някога е имало град, за чието съществуване свидетелстват тези красиви градини.


 

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече