ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Шоколадовите световни столици

Туризъм

Шоколадът е безспорен лидер в световната сладкарска индустрия. Без значение дали е занаятчийски или от популярните марки, какаовият продукт е оставил свои отпечатъци върху много градове по света. Вижте кои градове претендират да бъдат световни столици на шоколада.

1. Брюксел

Освен като столица на Белгия, Брюксел е известен и като шоколадовата столица на Европа. Градът заема тази позиция от 1912 г, когато маестрото на шоколада – Jean Neuhaus II, създава първия шоколадов бонбон. Последва небивал успех и цяла Европа е завладяна от неповторимия вкус. Брюксел и днес е център за производство на фини шоколадови изделия.

2. Цюрих

Най-високото потребление на шоколад принадлежи на швейцарците. Всеки гражданин годишно изяжда средно 12 кг шоколад. Центърът на швейцарското производство на сладкото лакомство, несъмнено е Цюрих. Освен с добрия стандарт на живот, градът е известен и с шоколадовите фабрики: Cailler-Nestle, Lindt, Toblerone, Sprungli y Treuscher.

3. Борнмут

В Борнмут, Великобритания, може да се види единственият тематичен хотел в света, посветен на шоколада. Chocolate Boutique Hotel е имение от 19-ти век, което е декорирано в различни нюанси на какаото. Всяка стая носи името на различен вкус шоколад – Бял шоколад, Натурален шоколад, Шестдесет процента и т.н.

4. Комалкалко

Шоколадът дължим изцяло на маите. Преди около 2600 години те правят горчива напитка с какаови семена. Оставят я да ферментира, след което я консумират като „ободряваща бира”. Традицията да се прави шоколад тръгва от град Комалкалко в мексиканския щат Табаско. Музеят на какаото се намира в съседния щат – Чиапас. Модерният мексикански шоколад има горчив вкус и съдържа люти чушки.

5. Ню Йорк

Нюйоркският шоколад е фин, хармонично балансиран между класически и иновативни вкусове. В града има хиляди важни места, свързани с кафявото изкушение, като например шоколадовата фабрика MarieBelle, която се намира в Сохо.

6. Барселона

Испания е първата страна е Европа, която опитва шоколада. В Барселона, през 1780 г. е изобретена първата машина за шоколад. Градът може да се похвали с Каталонски шоколадов музей, в който могат да се видят скулптури, направени от шоколад.

7. Кьолн

Немският град, известен с готическата си архитектура, е център за посещение на любителите на шоколада. Кьолн е дом на първия в света музей на шоколада, както и на известната марка Stollwerck.

8. Париж

Романтика, изкуство и шоколад са трите думи, описващи Париж. Шоколадовите бутици, пръснати из града, събират също толкова посетители, колкото и Айфеловата кула и Лувъра.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече