ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Вкусни калинки за Свети Валентин

Кулинария

Зарадвайте половинката си за Свети Валентин с тези симпатични калинки, които да похапнете заедно. Сладките калинки, направени от шоколад и ягоди, са един прекрасен десерт за романтична вечеря, а солените, направени от чери домати и маслини, са идеалното предястие.

Продукти за 10 калинки

За доматените калинки:

  • 5 чери доматчета (леко продълговати)
  • 10 средни маслини
  • ¼ чаша сирене крема
  • черна готварска боя
  • няколко стръкчета магданоз

За ягодовите калинки

  • 10 големи ягоди
  • 1 чаша натрошен шоколад
  • 20 шоколадови топченца


Приготвяне1. Набавете всички необходими продукти. Ако ще правите и двата вида калинки, препоръчваме ви да започнете с ягодовите, за да може шоколадът да се втвърди, докато правите доматените.
 2. Сложете натрошения шоколад в купа и го загрейте в микровълнова фурна за около 1 минута. Разбъркайте. Загрейте за още около 30-45 секунди и отново разбъркайте, докато се получи гладка смес.С лъжица прехвърлете 1/3 от шоколада в шриц или в пликче, на което предварително се отрязали единия край. Върху чиния, обвита с восъчна хартия, нарисувайте с шоколада десет чифта рогца. Сложете чинията във фризер за минимум пет минути.

 3. Премахнете листата от ягодите и потопете връхчетата им в разтопения шоколад, останал в купата. Поставете две шоколадови топченца върху шоколада на всяка ягода. Препоръчваме ви да украсявате ягодите върху подноса, в който ще ги сервирате, защото съществува опасност да залепнат върху дъното на съда, когато се втвърдят.

 4. С шприца нарисувайте една линия по дължината на ягодата и по 5-6 точки от двете й страни.

 5. Извадете рогцата от фризера и ги отлепете от хартията. Забодете ги в ягодите, точно над очите на калинката. Поставете вече завършените калинки в хладилник, за да се втвърди шоколадът.

 6. След като шоколадът се е втвърдил, с нож, потопен в топла вода и изсушен, натиснете точките на калинката, за да станат плоски. Повторете докато всички точки станат сплескани.

 7. Преминаваме към доматените калинки. Нарежете доматите на четвъртинки. Ако доматите са продълговати, уверете се, че режете по дължина. Най-добре използвайте нож за хляб.

 8. Изрежете долния край на маслините – това е този край, който е с по-голям отвор.

 9. Свържете две доматени четвъртинки с една маслина, за да се образуват крилата и главата на калинката.

 10. Забодете две парчета от стеблото на магданоза върху маслините, за да оформите рогцата на калинката.

 11. Смесете черна готварска боя с крема сирене и малко вода. Трябва да получите гладка смес с консистенцията на разтопения шоколад. Прехвърлете я в шприц и нарисувайте точките на калинката.

 12. Насладете се на вашите сладки и солени калинки в компанията на любимия си човек.

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече