ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

20 причини защо жените живеят по-дълго от мъжете

Любопитно

На всекиму е известно, че продължителността на живот при жените е по-висока от тази при мъжете. И докато учените се опитват да обяснят това научно, ние ви предлагаме няколко забавни снимки, които нагледно показват това явление.

В интерес на истината има няколко причини, поради които жените статистически живеят по-дълго от мъжете. Някои вярват, че това се дължи на стресовата позиция на силния пол, който според традициите трябва да се грижи за прехраната на семейството. Но в модерните общества жените се трудят точно толкова, колкото и мъжете и тази теория леко издиша.

Учените изтъкват като причина сърдечните заболявания, които започват значително по-рано при мъжете. Колебанията в стойностите на желязо в организма, които са предизвикани от менструацията при жените, променят начина, по който сърдечно-съдовите клетки реагират на заболявания на сърцето. Друга теория гласи, че двойните Х хромозоми при жените предоставят определени предимства на представителките на нежния пол. Има едно явление, наречено „тестостеронна буря”, което засяга мъжете на около 20 години и предизвиква опасно и саморазрушаващо поведение у тях.

Има много биологични теории зад защо жените живеят по-дълго от мъжете, но ние ви предлагаме един друг поглед върху нещата.

<< Назад към предишната страница

14 забавни и любопитни факта за Великден

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от повече

25 битки, които променят света

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието, повече

25-те най-легендарни чудовища в гръцката

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали повече