ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

8 растения, които не се нуждаят от слънце

Градинарство

 

Повечето от растенията, които познаваме и отглеждаме вкъщи, се нуждаят от много естествена светлина, за да бъдат здрави и красиви. Но ако у дома не разполагате със слънчево място, а обичате цветята, ние ви предлагаме 8 растения, които не се нуждаят от пряка слънчева светлина. Нека видим кои са те.

1. Спатифилум или Лилия на мира

Растението има способността да пречиства въздуха от вещества като бензил и формалдехид. Нуждае се от обилно поливане, а белите му цветове окапват, когато в почвата липсва влажност.

2. Филодендрон

Цветето не се нуждае от слънце и се адаптира много добре към закрита изкуствена светлина. Добре е от време на време да го изкарвате на открито, за да бъде и на естествена светлина.

3. Африканска виолетка

Африканска виолетка е цвете, което обикновено се избира за места, които се нуждаят от "малко цвят" като офиси, приемни, обществени сгради и др. Изключително непретенциозно цвете и разбира се не изисква слънчева светлина.

4. Бамбук на щастието

Щастливият бамбук е чудесен избор за хора, които не разполагат с време за растенията вкъщи. Единственото, което трябва да направите е да го поставите в контейнер с камъчета и вода, която да сменяте веднъж седмично.

5. Сансевиерия

Много издръжливо цвете, което не се нуждае от прекалено много вода и се чувства добре при липсата на слънчева светлина. Колкото по-тъмно е мястото, където се отглежда Сансевиерия, толкова по-тъмни са листа й.

6. Аспарагус

Аспарагусът е издръжливо и непретенциозно растение. Можете да го оставите за дълго както без вода, така и без светлина.

7. Папрат

Папратът е още едно растение, което не се нуждае от слънчева светлина. В естествената си среда той расте във влажни и сенчести горски зони.

8. Аглаонема

Може би това е най-популярното растение сред тези, които не се нуждаят от слънчева светлина. Големите листа на цветето могат да бъдат в различни цветове.

<< Назад към предишната страница

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus) Перуанският кактус е дълъг, повече

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече