ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

20 неща, които вероятно не знаете за Стивън Кинг

Любопитно

Кой е първият писател, които изниква в съзнанието ви, когато става въпрос за жанра Ужаси? Вероятността да отговорите - Стивън Кинг е огромна. Едва ли има човек, който да не е прочел поне една негова книга, но кой всъщност е той, майсторът на съспенса. Нека видим кои са 20-те неща, който вероятно не знаете за смразяващия кръвта писател Стивън Кинг.

1. Той страда от трискайдекафобия - страх от числото 13. Когато пише никога не спира работа си, ако номерът на страницата е 13 или е кратен на 13, просто продължава да пише, докато не стигне до безопасен номер. Винаги взима като едно последните две стъпала на задните стълби, което прави 12 крачки вместо 13. Когато чете, не спира на стр. 94, 193, или 382, тъй като сумата от цифрите на тези числа е 13.

2. Колекцията от кратки истории от Хауърд Лъвкрафт, наречена "Дебнещият на прага" често е споменавана от Кинг, че е послужила като катализатор да стане писател. На корицата на книгата имало изобразен демон.

3. В скорошно интервю писателят казва, че героят му Джак Торънс (Сиянието) е неговият най-автобиографичен характер. По времето, когато пише книгата той пиел много, също като Джак. Първоначално той виждал Джак "като героичен характер, който се бори със своите демони по начин, по който силните американски мъже трябва да се борят."

4. The Onion публикува статия, твърдейки, че Кинг не си спомня работата по Томичукалата. По-късно писателят признава, че написаното действително е вярно, а също и че не може да си спомни как е писал много романи през 80-те години, включително Куджо, тъй като е страдал от алкохолизъм.

5. Кинг и съпругата му Табита притежават три радиостанции в родния им щат Мейн.

6. Когато става ясно, че писателят Ричард Бакман в действителност е Стивън Кинг, той "погребва" псевдонима, твърдейки че Бакман е починал. Причината за смъртта била рак на псевдонима.

7. Кинг казал на писателя Нийл Геймън, че ако има възможността да изживее живота си отначало, не би променил нищо. Освен участието си в реклама на American Express.

8. Според Рекордите на Гинес, Кинг има повече от всеки друг жив автор книги, адаптирани към филми.

9. Стивън Кинг е обявен за негоден за военна служба във Виетнам, тъй като имал високо кръвно налягане, ограничено зрение, плоскостъпие и пробити тъпанчета.

10. Той е голям фен на Рамоунс. През 2003 г. пише резюме за техния трибют албум "We’re A Happy Family"

11. Кинг винаги се е интересувал от киното и се появява в доста филми, снимани по неговите книги. Играе човек на банкомат в Машини убийци, свещеник в Гробище за домашни любимци, гробищен пазач в Сомнамбулите, Теди Уизак в Сблъсък, Том Холби в Ланголиерите, д-р Бангор в Проклятието, Гейдж в минисериала Сиянието, доставчик на пица в Роуз Ред и др.

12. Първоначално романът Кери е замислен като разказ. Кинг хвърля ръкописа на първоначалния вариант, но жена му Табита виждайки потенциал в произведението, го подтиква да продължи. В крайна сметка той посвещава книгата на нея.

13. Оригиналното заглавие на Сейлъмс Лот е Второ Пришествие, но съпругата на Кинг Табита отново се намесва. Тя отбелязва, че заглавието звучи като "лоша секс история" и в крайна сметка то е променено.

14. Гняв е първият му роман, написан под псевдонима Ричард Бакман. Историята разказва за момче, което убива учителката си, взима за заложници съучениците си като ги принуждава да разкриват своите тайни. След като Джефри Лин Кокс, психично болен гимназист, взима съучениците си за заложници, се установява, че той е извършил това, вдъхновен от книгата на Кинг. След този случай следват още 3 подобни инцидента, което води до спирането на Гняв от печат в САЩ.

15. Веднъж по време на неофициално посещение в австралийска книжарница Кинг е взет за вандал, когато започнал да подписва книги.

16. Той харесвал филма 28 дни по-късно толкова много, че изкупил всичките 275 билета за една прожекция. По ирония на съдбата, режисьорът на 28 дни по-късно Хуан Карлос Фреснадийо може би ще режисира римейка на Гробище за домашни любимци.

17. Говори се, че Кинг присъствал на прожекция на Лабиринтът на Пан и седял до режисьора Гилермо дел Торо. По време на сцената с преследването на Бледния човек (Pale Man), Кинг се сгърчил в седалката си, което Дел Торо описва като "най-доброто преживяване".

18. Роналд Макдоналд повлиява за Пениуайз (клоунът от То).

19. След негов почти фатален инцидент през 1999 г., медицинските сестри на Кинг били предупредени от началника си, че при никакви обстоятелства не бива да  правят каквито и да шеги свързани с Мизъри.

20. През 1988 г. романът Кери е адаптиран като мюзикъл. Първоначално от Роял Шекспир Къмпани в Стратфорд на Ейвън, Англия, а по-късно същата година и на Бродуей.

<< Назад към предишната страница

14 забавни и любопитни факта за Великден

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от повече

25 битки, които променят света

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието, повече

25-те най-легендарни чудовища в гръцката

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали повече