ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Характеристики, стръв и риболов на шаран

Риболов

Като спорт риболовът на шаран произлиза от Великобритания, а като вид от Азия. На по-късен етап се завъжда по цел свят. Шаранът е сладководна риба и предпочита бавно движещата се вода, но може да бъде открит и в реките. Като размери шараните са доста едри риби и могат да достигнат до 45 кг. Риболовът на шарани е най-успешен във вода с температура 10 градуса по целзий.

Стръв: Шараните кълват на стръв, която отговаря на техните естествени хранителни нужди. Най-често използваната стръв за този вид риба са червеите или т.нар. топчета, които могат да се намерят в много разновидности. Топчетата обикновено се състоят от протеини и захар, както и силен аромат за привличане на рибата. Различни видове топчета включват High Nutritional Value (HNV) и High Attract (HA), които обикновено са за плувка и са добри при ниски температури. Съществуват и друг вид топчета, за захранка, които се разтварят във водата за привличане на шаран в района.

Могат да се използват семена, ядки и зърнени храни, а пък стръвта, която се прави с галета и коноп, се намачква докато придобие кръгла форма. Тъй като шараните са всеядни риби се използва и жива стръв като малки насекоми, мушици и различни видове треви или водорасли.

Риболов на шаран: Първи стъпки
Има много стратегии, които можете да предприемете, за да уловите шаран. Хранителните навици на шарана зависят от много неща, включително от вятъра, температурата и фазата на луната. Шаранът често се скрие под естествени и изкуствени образувания, затова е добре внимателно да си подберете мястото за улов. Добра идея е преди да хвърлите въдицата да захраните района със стръв.

<< Назад към предишната страница

Как да си отгледаме червеи за риболов

С откриването на риболовния сезон всеки запален рибар започва да търси червеи за повече

Характеристики и риболов на сардина

Сардината е морска риба, която принадлежи към семейството Селдови (Clupeidae). повече

Характеристики и риболов на сьомга

Сьомгата е събирателното име за различни видове риба от семейство Пъстървови. Тя повече