ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Какво да видим в Турция

Туризъм

1. Адана. Големият римски каменен мост (II век). Руините на замъка от 782 години, Археологическия музей, Джамия Ески-Яг.


 

2. Анкара. Музей на анадолските цивилизации с богати колекции от предмети от бита и изкуството на хетите и фригийците. Старият град, разположен около средновековна цитадела. Джамията Хаджи Байрам. Мавзолея на Кемал Ататюрк.

 

3. Анталия е считана за перлата на турското крайбрежие. Градът има и стар град с римски и османски сгради. Почти всички забележителности на Анталия са съсредоточени в старата част на града, зад крепостните стени.

 

4. Аспендос е известен с най-добре запазения амфитеатър в света. Могат да се видят и руините на римски акведукт.

 

5. Измир е древен град, разположен по крайбрежието на Егейско море. Богат на история и архитектурни паметници.

 

6. Кемер. Не далеч от него се намират развалините на древните римски градове Фаселис и Олимпос.

 

7. Коня. Прекрасни градини, както и няколко джамии. Мавзолеят на поета Джалал ал-Дин Мухаммад Руми.

 

8. Мармарис. Останки от крепост от времето на Османската империя. Ликийски гробници.

 

9. Памуккале. Град мечта, който с право може да се нарече едно от "Чудесата на света", благодарение на снежнобелите тераси. Горещите изворни води, съдържащи калциев окис, довеждат до образуването на варовикови отлагания върху скалистите тераси, които създават причудливи ослепително бели вкаменени каскади. Можете също така да посетите археологическия обект Хиераполис - "свещен град", който се намира в непосредствена близост до Памуккале.

 

10. Сиде - градът на пиратите. Може да се види Храма на Аполон, агора, огромен амфитеатър и археологически музей. Близо до града се намира световноизвестният водопад Манавгат.

 

11. Истанбул. Могат да се видят многобройни архитектурни паметници като църквата на Св. София (VI век), джамията Баязид II, Джамия на Сюлейман I, дворецът Топкапъ, дворецът Долмабахче (XIX век), Кула Галата. За да се видят основните забележителности на Истанбул, трябват най-малко 2-3 дни.

 

12. Трабзон. Златокуполната църква Дева Мария и църквата с византийската архитектура св. Евгения, които са превърнати в джамии. В църквата на Св. София (XIII в.) се помещава и музей. Манастир от XIV век.

 

13. Троя. Легендарен град, битката за който е възпята от Омир в "Илиада". На мястото, посочено от великия гръцки поет, са намерени повече от дузина селища от различни периоди, като се започне от 3000-та година пр.н.е. Последният град, от който са съхранени улици, Храмът на Атина, театър, съществува още от I век пр н.е. от 500 г. пр н.е

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече