ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Хоя бела – красивото восъчно цвете

Градинарство

Хоя бела или восъчното цвете е предпочитано увивно растение за градини или затворени пространства с висока влажност. Представлява едно красиво растение, в центъра на което са разположени малки розови венчелистчета, а около тях са наредени малки бели звездовидни восъчни цветенца. Хоя белата не изисква почти никакви грижи, което я прави подходяща за заети хора.

Изберете подходяща саксия за хоя белата. Най-добрият вариант са висящите кошници, които обаче през зимата трябва да прибирате на закрито. Ако отглеждате хоята в градината си, ще се нуждаете от пергола или ограда, по която тя да се катери свободно. Мекият климат е важно условие за оцеляване на восъчното цвете на открито. Изберете слънчево място в градината си, което е защитено от вятър.

Използвайте качествена почвена смес. Тя трябва да е добре дренирана и да остава влажна между поливанията. За да повишите качеството на дренажа на почвата, добавете пясък, чакъл или въглен. Хоя белата толерира леко кисела до неутрална почва.

Поставете растението на място с пряка слънчева светлина. Необходима е и висока влажност. Поливайте умерено през пролетта и есента. През зимата хоя белата се нуждае от много малко вода. През топлите месеци редовно я поливайте с пръскачка, но внимавайте да не прекалите с водата.

Наторявайте цветето с тор за домати или за орхидеи веднъж на две седмици от пролетта до есента. Подрязвайте умерено. Твърде многото подрязване може да попречи на цъфтежа. Премахвайте само увехналите цветове.

<< Назад към предишната страница

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus) Перуанският кактус е дълъг, повече

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече