ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Ихъюан - летният императорски дворец в Пекин, Китай

Туризъм

Ихъюан е летният императорски дворец - истински рай в Пекин, построен от овдовялата императрица Цъси с пари, предназначени за военноморската флота. Разрушен по време на войната през 1860 г., дворецът отново се възстановява в продължение на 10 години (1885-1895) като за целта се източва огромна сума на бюджета на страната.

Ихъюан е разположен в северозападната част на Пекин, близо до Западните планини. Целият дворцов комплекс включва много павилиони, разпръснати по хълмовете, от които се разкрива прекрасна гледка към езерото Кунмин. Целият район е голям и живописен, а нещата, които могат да се видят са много. Най-забележителните от тях са: мраморната лодка, мостът със 17-те свода, улица Суджоу, театър Дехеюан и др.Централният вход е декориран в класически китайски стил и води посетителите към Залата на Доброта и дълголетие. В самата зала императрица Цъси приемала високопоставени лица и посланици. Павилионът Дехеюан бил страстта на императрицата. В него се намира придворният театър.

Павилион Лешоутан - там са бившите покои на Цъси, с нейните мебели, порцеланови чинии и многобройни тоалети.

Дълъг коридор (Чанлан) е класическа дървена галерия, украсена с тематични пана от китайската история, митология и литература. Галерията е построена през 1750 г. - два пъти е горяла и възстановявана след това.

На изхода на коридора-галерия се намира основната атракция - Мраморната лодка на Цъси - подарена за 50-годишния й юбилей.

На хълма има много павилиони, някои вече затворени, а други повредени по време на войната, които така и не са възстановени.

След хълма следва водната улица Суджоу. Това е канал, около който са разположени множество малки сувенирни магазинчета и кафенета. Улицата е построена специално за придворните дами, които пазарували там.

Езерото Кунмин се намира в центъра на Ихъюан. То е изкуствено създадено през 12-ти век, за да бъде прохладно през знойните летни дни. Всички, които желаят могат да вземат лодка под наем и да излязат на разходка, а от единия до другия бряг ходят платноходки, направени в типичен китайски стил. По средата на езерото се намира остров Нанхуандао, който може да бъде достъпен като отидете на моста със 17-те свода. На брега има осмоъгълна беседка, официално призната за най-голямата в Китай.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече