ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

15 забележителности, погледнати от друг ъгъл

Фотография

Предложената по-долу колекция от снимки на някои от най-величествените забележителности от цял свят идва да покаже колко са важни рамкирането, перспективата и осветлението във фотографията. Всяка една от тези двойки снимки са на един и същ обект, но промяната в перспективата може да го направи да изглежда повече или по-малко величествено.

Промяната на перспективата може да промени драстично един обект – това се отнася както за фотографията, така и за всеки един аспект от живота. Разбира се, Бранденбургската врата и планината Ръшмор са внушителни, когато са заснети правилно, но те могат да изглеждат и банално, ако фокусът на снимката не попада върху тях.

Някои от тези снимки също показват колко подвеждаща може да бъде фотографията. Повечето от нас вероятно си представят, че Тадж Махал е заобиколен от девствени градини, защото на повечето снимки той е представен от един и същи ъгъл. Но мизерните сметища зад него разказват друга история. Всеки, който не е посещавал Ниагарския водопад може би си мисли, че е заобиколен от красива гора, но реалността е друга – поредица високи сгради, построени на ръба на близката скала.

Разбира се, не всички от тези снимки намаляват величието на забележителностите. Акрополът, Триумфалната арка и Сентрал Парк в Ню Йорк може би дори изглеждат по-добре на втората снимка. Най-отдалечените снимки на Акропола и Триумфалната арка подчертават само, че те са фокусни точки в градовете си.

1. Пирамидите в Гиза


2. Стоунхендж


3. Тадж Махал


4. Бранденбургската врата


5. Саграда Фамилия


6. Ниагарският водопад


7. Акрополът


8. Планината Ръшмор


9. Забраненият град


10. Холивуд


11. Санторини


12. Мона Лиза


13. Сентрал Парк, Ню Йорк сити


14. Триумфалната Арка


15. Малката русалка

<< Назад към предишната страница

Най-ексцентричните реклами на пътя

Нестандартните и оригинални реклами остават в съзнанието на хората за дълго време. повече

Скулптури с акрилна смола на британеца Мат

Британският скулптор Мат Бъкли е създател на интересни скулптури на животни и повече

Традиционните рокли на Индия - магията на

Очарователните момичета от изтока са известни с изключителната си красота. повече