ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Дар ал Хаджар - дворецът на скала

Туризъм

Можем да кажем уверено, че едно пътуване до Йемен ще бъде истинско приключение за всеки турист. В тази невероятна източна страна има многобройни забележителности, а една от тях е като визитна картичка на страната. Това е дворецът, разположен на скала - Дар ал Хаджар, който по красота не отстъпва на много архитектурни шедьоври по света.

На територията на Йемен има няколко забележителности, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Сред тях са древните градове Шибам и Забит, както и екзотичният остров Сокотра.

Дълги години в Йемен не е имало царе или президенти. Едва през 1999 г. за първи път е избран държавен глава, преди това страната е управлявана от имам. Необичайният дворец е построен от имам Яхия през 1930 г., за да служи като лятна резиденция на религиозния водач.

През годините, след убийството на Яхия през 1948 г., Дар ал Хаджар е превърнат в 5-етажен музей. Замъкът има много стаи, сред които няколко конферентни зали, използвани от имама за срещи с висши служители, няколко "женски" стаи и сервизни помещения.<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече