ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Сиамски котки

Животни

Сиамски котки

Сиамските котки произхождат от Тайланд и носят името си от Сиам, старото име на страната. Това е уникална порода котки и изнасянето й било забранено. По-късно англичаните разпространяват породата по цял свят.

Някога сиамската котка е била с много по-големи размери от сегашния си вид. С времето тя става все по-гъвкава и благодарение на албиносовия ген, придобива по-тъмни цветове в краищата на козината, опашката, краката и ушите.
Физически, сиамката е със средно голям ръст и дълги крака, които й придават тънък силует. Има дълга, тънка опашка, изтъняваща към края. Главата й е продълговата, а ушите широки в основата и остри към върховете. Характерното за тези котки е, че са със светли сини очи и леко извити по посока на носа. Козината е къса и гладка, а цветът е бежов с тъмни нюанси в края.


Сиамски котки

Любопитни факти:

Когато котенцата се раждат, те са с кремав цвят и напълно розов нос. Обикновено котилото се състои от пет котенца – две женски и три мъжки.
С напредването на възрастта цветът на козината им потъмнява. Тя има четири разновидности за по-тъмните краища, наречени точки.
Отличават се:
Шоколадови точки: тяло с цвят на слонова кост и точки и с цвят на млечен шоколад. Носът и лапите са в розово.
Тюленови точки: тялото е с кремав цвят и наситени кафяви точки. Носът и лапите са черни.
Люлякови точки: бяло тяло с перленосиви краища.
Сини точки: синьо-бяло тяло и сиви точки. Носът и лапите са в керемиден цвят.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече