ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често отглеждани кактуса.

Градинарство

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus)

Перуанският кактус е дълъг, вертикален, трънлив колоновиден кактус, който вирее в Южна Америка, както и на близките Малки Антили. Кактусът е известен още с наименованията Giant Club Cactus и Hedge Cactus. Cereus peruvianus има цилиндрично стъбло и се среща от сиво-зелен до син цвят. Може да достигне до 10 метра височина и 10-20 см в диаметър. Плодовете му са без бодили и сред местните са известни като "питая" или "перуанска ябълка". Цветовете варират от виолетово-червено до жълто.
 

2. Гимнокалициум михановичи (Gymnocalycium mihanovichii)

Gymnocalycium mihanovichii всъщност представлява два кактуса в един. Горната част е Gymnocalycium, на която липсва хлорофил и дава ярко червен цвят. Тъй като растението няма хлорофил и не може да оцелее само, е присадено отдолу на зелено стъбло. Зеленото стъбло е типичен Hylocereus вид. Кактусът е разпространен в Аржентина и Парагвай.
 

3. Ехинопсис хамецереус (Echinopsis chamaecereus)

Ехинопсис хамецереус е точно като Gymnocalycium горе. Този Ехинопсис е сорт от друго растение, на което липсва хлорофил, но дава жълт цвят и не може да оцелее само. Зеленото стъбло е вид Hylocereus.
 

4. Пилозоцереус (Pilosocereus pachycladus)

Ако имате колоновиден кактус в син цвят, има около 90% вероятност да бъде Pilosocereus pachycladus. Необичайният син цвят на това растение, както и фактът, че е лесно за отглеждане го прави предпочитан кактус за големите търговски производители. В естествена среда кактусът достига до 10 метра височина.
 

5. Цереус тетрагонус (Cereus tetragonus)

Cereus tetragonus е широко разпространен кактус, които се среща в южна Флорида, Тексас, САЩ, Мексико, Централна Америка, Кариби. Той е висок колоновиден кактус, който стига на височина от 2 до 7 метра.
 

6. Аустроцилиндропунция субулата (Austrocylindropuntia subulata monstrose)

Около основното стъбло на този странен на вид кактус израстват множество странични издънки. Когато пораснат и те пускат нови издънки, заради което кактусът има необичаен вид. Като декоративно растение достига до 1 метър височина, а в естествена среда до 4 метра.
 

7. Опунция (Opuntia microdasys)

Родината на този много популярен кактус е Мексико. Достига до височина 40-60 см. Цветовете са бели или жълти на цвят.
 

8. Ехинопсис (Echinopsis species)

Различните видове Echinopsis са изключително търсени на пазара, защото са доста издръжливи, лесни за отглеждане и имат най-ефектния цъфтеж от всички други кактуси. Двата най-популярни вида Ехинопсис са Echinopsis subdenudata и Echinopsis oxygona.
 

9. Епифилум (Epiphyllum hybrids)

Епифилумът е много популярно растение, което често се предава от поколение на поколение. Обикновено тези растения се отглеждат в неподходящи условия, без достатъчно светлина и следователно не цъфтят в продължение на много години. След това по някаква причина, растението цъфва и напълно удивлява собственика. Цъфтят в различни цветове, като всички от тях са доста ефектни. Тези растения често са хибриди.
 

10. Стеноцереус пруинозус (Stenocereus pruinosus)

Стеноцереусът е колоновиден кактус, който достига на височина до 7 метра. Стъблото му е в синьо-зелен цвят. Кактусът расте бавно и се нуждае е много светлина.

<< Назад към предишната страница

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече

Хоя бела – красивото восъчно цвете

Хоя бела или восъчното цвете е предпочитано увивно растение за градини или повече