ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Махатма Ганди Сету - най-дългият мост в Азия

Туризъм

Най-дългият мост над река в Азия - Махатма Ганди Сету (Mahatma Gandhi Setu), по-известен сред хората като Моста Ганди, е истинско архитектурно и инженерно чудо. Строителството на този 5-километров гигант отнема 10 години и е открит от Индира Ганди през 1982 г., тогавашният министър-председател на Индия.

Мостът става от жизнено значение за северните райони на щата Бихар. Преди неговото построяване хората от района прекосявали река Ганг с лодки, кораби или параходи. Единственият сухопътен вариант  бил железопътният, който отнемал много дълго време.

Днес, стотици пешеходци и повече от 40 000 превозни средства преминават ежедневно по най-дългия конзолен мост в Азия.

Още от самото си създаване през 1982 г. мостът се превръща в оживено и натоварено място. От двете му страни кипи оживена търговия, която дава възможност на много предприемчиви хора да печелят хляба си. Общо двата пазара осигуряват прехраната на повече от 100 000 души.

Сериозният трафик, който се осъществява по моста, и по специално тежкотоварните превозни средства, които преминават по него, застрашават сериозно съществуването му. Претоварването е причина 26 години след откриването му да бъде намерена първата пукнатина. Строителна компания предложила краткосрочни мерки за незабавен ремонт на моста. Като се има предвид значителната роля, която мостът заема в живота на хората в региона, искрено се надяват да бъде ремонтиран, преди да се разруши необратимо.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече