ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

5-те най-добри офроуд маршрути в света

Туризъм

Веднъж решили да предприемем екскурзия в избрана местност, най-добрият начин, по който можем да я осъществим е като минем встрани от общодостъпния път. Единствено тогава ще можем да видим най-доброто от района - хората, бита и разбира се, гледката. Обаче намирането на офроуд път, не винаги е лесно, особено ако сме в чужда страна. Понякога е нужно да се доверим единствено на инстинкта, а друг път да имаме ясно начертан маршрут.

Амалфи кост, Италия

Един от най-зрелищните райони в света се намира по протежение на крайбрежието на Амалфи кост, Сорентски полуостров, Италия. Макар да има настилка, 80 километровият път е тесен и криволичещ, с тунели в скалите, след които се открива невероятна гледка към кристалносиньото море. Няма да е преувеличено, ако се каже, че няма абсолютно никакви прави участъци, дори и на местата, където има построени къщи. Всички сгради са разположени на малки могилки и хълмове. Спирането е рисковано, няма истински места за отбивка на пътя, освен ако не се броят тротоарите. Най-удобната точка за достъп е Салерно, който е оживен пристанищен град. Пътят, първоначално построен в и около скалите от древните римляни, води към три от най-известните градове в тази част на Италия - Амалфи, Равели и Позитано. Те са изключително красиви кътчета, пленявали въображението на художници в продължение на векове. Там могат да се видят древни римски руини, катедрала от XI век, диви, спиращи дъха клисури и стръмни дефилета. Въпреки трудната навигация, през туристическия сезон, пътят е силно натоварен. Ако имате възможност, планирайте почивката си малко преди или след пика от туристи. Зимите са меки, а летата топли, което прави местността идеална за целогодишна почивка.
 

Прованс, Франция

Ако наистина искате да избягате от всичко, заложете на региона на Прованс. Местността ще ви плени с невероятното средиземноморско крайбрежие, криволичещи пътища през лавандулови полета, китни села, узрели лозя, многобройни гледки с пъстри цветя и не на последно място величието на френските Алпи. Прованс се характеризира с много офроуд пътища, много от които са неасфалтирани. При всички положения, независимо от това по кой път точно ще поемете, ще се натъкнете на неочаквани изненади - малки, забравени от бога градчета, приказни гледки към дефилета и каньони, ранно римска архитектура и мостове.
 

Банф и Джаспър Парк, Канада

Открийте най-доброто, което природата може да предложи като посетите Банф и Джаспър Парк в Алберта, Канада. Макар двата съседни парка да имат строги правила срещу установяването на собствени черни пътища, съществуват няколко изключително предизвикателни офроуд трасета. Скалистите планини и Банф парк предлагат великолепни необятни пространства, които отвеждат до ледени полета, високопланински езера и оглушителни водопади. Ако не се чувствате комфортно, бродейки из скалистите, заснежени планини, можете да се насочите към Хот Спрингс, близо до Серен планина. Отворен целогодишно, паркът предлага сноуборд, ски, плуване, кану-каяк и пешеходен туризъм. Националният парк е известен с дивата природа. Могат да се видят мечки, лосове, Бигхорн овце, планински кози, вълци или карибу.
 

Централна Гърция

Макар страната да е известна повече с богатата си история и многобройните острови с необятни плажове, в Централна Гърция ще видите невероятни хълмове и стъмни, изумрудени планини. В планините Гиона, Вардусия и Ити има немалко офроуд пътища, които са истинско предизвикателство за всеки шофьор.
 

Оф роуд в Нова Зеландия

Нова Зеландия е малка страна, съставена от два основни острова с размерите на Англия или Япония. Страната разполага с много офроуд пътища, някои от които са покрити с чакъл, други са черни, но повечето са абсолютно диви. Можете да преминете през гигантски пясъчни дюни на плажа "90 мили плаж" или да се насладите на пустошта в по-високите части на страната. Ще имате възможност да видите пингвини, тюлени и китове. Когато приключите с обиколката на единия остров, се качете на ферибота за да разгледате и другия. Новозеландците съветват да се движите с повишено внимание по второстепенните пътища. Теренът на места е скалист, а мостовете са изключително тесни.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече