ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

10-те най-красиви естествени водни басейни в света

Туризъм

По света има пръснати безброй живописни естествени водоеми и всички са уникални по свой собствен начин. Да направим обзор на най-красивите места, където човек може да поплува в кристалночистите синьо-зелени води на тези райски водни басейни.

1. Каньон Литъл Ривър, Алабама, САЩ

Национален парк Каньон Литъл Ривър в Алабама е известен със своите водопади Де Сото и Литъл Ривър. Каньонът се простира на площ от 12 мили и има няколко красиви басейна, които са популярни сред местните жители в разгара на лятото.

 

2. Остров Тасос, Гърция

Тази красива естествена лагуна с изумрудена вода напомня басейн, издълбан в скалите. Ако ви предстои почивка на острова, не пропускайте да се насладите на разкошната лагуна.

 

3. Ик Кил, Сеноте, Мексико

Сеноте Ик Кил се намира на 3 км от руините Чичен Ица, древен град на маите. Дълбочината на водоема е около 85 метра. Терминът "сеноте" идва от дума дзонот, което на езика на маите означавало "пещера с вода."

 

4. Водопад Хавасу, Супай, Аризона, САЩ

Водопад Хавасу в Аризона се намира на юг от Национален парк Гранд Каньон. Водопадът се достъпва с хеликоптер или 16 км по суша с мулета. Температурата на водата целогодишно е 21° C.

 

5. Джини Спрингс, Флорида, САЩ

Изключително красиво място, което се намира на 240 км. от Тампа. Водата е бистра и прохладна, а къпането в нея е удоволствие. 

6. Фери Пуулс, Шотландия

Фери Пуулс на остров Скай са редица студени басейни и водопади. Със своята красота предизвикват вълшебни и незабравими усещания.

 

7. Водопад Тат Куанг Си, Лаос

Водопадът Тат Куанг Си се намира на 32 км южно от Луанг Прабанг на левия бряг на река Меконг, на територията на едноименния национален парк. Водопадът се състои от основен водопад на височина с 54 м и серия водопади с по-малки височини. Между водопадите се намират няколко басейна с вода в наситено тюркоазен оттенък. 

8. Слайдинг Рок, Бревард, Северна Каролина, САЩ

Необичаен водопад с басейн, където хората спускайки се по него се въртят по скалите.

 

9. Спа комплекс "Синята лагуна", Гриндавик, Исландия

Това е една не много голяма изкуствено създадена лагуна. Водата извира с температура от 240° С. След като се охлади до 37-39 ° C водата се излива в лагуната. Тя съдържа 6 милиона литра геотермална морска вода, която се обновява на всеки 40 часа. Редовното вземане на проби показва, че  в тази екосистема не се развиват бактерии и следователно не са необходими допълнителни дезинфекционни средства като хлор.

 

10. Дяволският басейн, Водопад Виктория, Замбия

Има ли по-опасно място в света от Дяволския басейн? Той се намира на ръба на водопада Виктория, но това не спира хората да плуват там. Снимките са толкова фантастични, че някои хора са склонни да мислят, че са фалшиви. Плуването там е възможно само от септември до декември, когато реката не е достатъчно пълноводна, за да помете хората право във водопада. Въпреки това всяка година на мястото умира най-малко един човек.<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече