ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

7 ползи от кола маската

Красота

За или против кола маската? В тази статия ще разгледаме предимствата на този метод за премахване на космите по тялото и ще разберем защо трябва да изберем точно него. Заинтригувах ли ви? Продължавайте да четете.

Кола маската е метод за временно премахване на нежеланото окосмяване, но освен справянето с досадните косми има и много други предимства. Въпреки все по-нарастващата й популярност, все още има жени, които се стряскат от мисълта да се подложат на нея. Е, уверяваме ви, че болката не е толкова страшна. Мили дами, ако все още не се опитвали кола маска, осмелете се да се подложите на нея и поради следните причини.

1. Екфолиране

В момента, в който восъкът се нанесе върху кожата, тя моментално изсъхва.  Няколкото секунди между нанасянето му и отлепването му са напълно достатъчни към него да се захванат и всички мъртви клетки, които впоследствие ще бъдат отстранени. След процедурата не забравяйте да нанесете овлажняващ крем върху третирания участък от тялото. Така ще имате копринено нежна кожа.

2. Косъмчетата ще растат много по-бавно

За разлика от бръсненето, при кола маската космите се отстраняват от корена. Когато това се случи, на космения фоликул му трябва известно време, за да предизвика появата на нов косъм. Добрата новина е, че не всички фоликули ще се активират отново. Така преминаваме към третото предимство на кола маската.

3. Новопоявилите се косъмчета са много по-тънки

Ако редовно се подлагате на кола маска, с течение на времето, посещенията ви в салона за красота ще се разредят през интервал 6-8 седмици. Ако това ви се струва невъзможно, ето го и обяснението: редовното премахване на космите с восък, ги кара да растат по-бавно, а като бонус те са по-светли и по-тънки.

4. Кола маската е най-добрият метод за определени зони

Почти всички части на тялото могат да бъдат третирани с кола маска: крака, ръце, бикини зона, вежди, горна устна, брадичка, гръб и т.н. Повечето жени с тъмна коса имат проблем с косъмчетата над горната устна. Решение на този проблем в някои случаи е изсветляването им, но при директна слънчева светлина, те са доста видими. Лично за себе си мога да кажа, че започнах да премахвам тези косъмчета с кола маска преди девет месеца, ходих на козметик веднъж месечно, а вече няма и следа от тях – те спряха да растат! Опитайте и вие и ще се убедите в думите ми.

5. Красиви вежди

Всички знаем колко важна е формата на веждите за изражението на лицето ни. Въпреки че скубането им с пинцета е добър вариант, кола маската е доста прецизна и ако бъде направена от професионалист, ще забележите разликата.

6. Не дразни кожата

В резултат на бръсненето, кожата може да се възпали и да почервенее. При такива случаи се налага да изчакате ден, два, докато се възстанови, преди отново да посегнете към бръснача. Да не говорим и за порязванията. Кола маската, когато се прави професионално, не причинява болка, а зачервяването на кожата ще изчезне докато се приберете вкъщи.

7. Подходяща и за мъже

Знаете ли, че учудващо голям брой мъже се срамуват от космите по гърба си. Ако успеете да убедите приятеля или съпруга си, че процедурата не е безболезнена и че няма нищо лошо в мъж, който иска да изглежда добре, ще можете да се наслаждавате на партньор с копринено гладка кожа. Опитайте да разговаряте с него на тази тема, заслужава си!

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече