ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

6-те най-често срещани грешки, които жените допускат с парите

Самоусъвършенстване


 

Харчите ли пари без да забележите, или пък оставате без доходи в средата на месеца? Ако отговорът е ДА, вероятно сте една от жените, които правят грешки с личните си финанси. Ето кои са 6-те най-често допускани грешки и решенията за тях.

1. Нямате собствени приходи

След като създадат семейство и родят деца, много жени остават без доходи. Макар да е вярно, че отглеждането на деца е сериозно и отговорно задължение, майката е без пари и често е поставена в уязвимо и зависимо положение от партньора.

Решение: Направете всичко възможно, за да изкарвате пари. Намерете си почасова, надомна или сезонна работа. Живейте с идеята, че трябва да сте независима през всички етапи от живота си, дори и в напреднала възраст. Всеки човек има умения, от които някой се нуждае. Бъдете активна и се възползвайте от вашите силни страни и способности.

2. Използвате пазаруването като терапия

Тази грешка е много често срещана при жените, отчасти защото те се отдават по-лесно на емоции. Проблемът е, че за тях пазаруването се превръща в начин, по който се "справят" с емоциите и не разрешават проблема в дълбочина.

Решение: Следете емоциите си. Когато сте в магазина и ви връхлети "импулс за пазаруване", спрете се и помислете за минута, две. Дайте си малко време и останете на разстояние от касата. Осъзнайте истинската причина, поради която искате да направите покупката. Ако единственият отговор е, че ще ви подхожда, тогава платете на изхода.

3. Нямате активна дейност извън работата или семейството

Това се случва с много хора. Има толкова малко време, в което човек е "свободен" и обикновено го прекарва в търговския център или супермаркет!

Решение: Намерете хоби, което обичате, на което ще се отдадете и радвате. Вярно е, че всички хобита струват пари, но те ще са за дейност, която ви интересува и си струва цената. Намерете време за вас и вашето хоби. Това е много важно за психичното ви здраве и портфейл.

4. Вярвате, че е по-важно да спестявате за образованието на децата, отколкото за собственото си пенсиониране

Пестеливите жени често правят тази грешка. Макар да е важно образованието на децата, когато те са на възраст за университет, обикновено са в много добро физическо и психическо здраве. Вие, от друга страна, навлизате в най-слабо продуктивните години от живота си.

Решение: Започнете да спестявате за пенсиониране СЕГА! Създайте си навик да спестявате малко по малко: десет, двадесет, петдесет лева. Размерът няма значение. Важно е постоянството.

Стремете се към най-доброто образование, което можете да си позволите. Насърчавайте децата си да кандидатстват за различни стипендии и помощи. Те ще се издигнат в професионалния си живот. Не забравяйте, че можете да помогнете, само ако сте в добро финансово състояние.

5. Нямате медицинска застраховка

Вярно е, че статистически жените живеят по-дълго от мъжете, но няма вечни хора, нито пък такива с имунитет към болест или злополука.

Решение: Искате ли да защитите семейството си? Застраховайте имуществото си и себе си в случай на злополука или смърт. Посъветвайте се със застраховател и направете тази, която е най-изгодна за вас. Най-доброто време за закупуване на застраховка е, когато тя не ви е необходима.

6. Оправдавате се с невежество

Смятате, че не можете да управлявате личните си средства, защото не учите финанси, защото вкъщи няма да можете да се научите, или пък защото това е "мъжка" работа и финансите не са вашата сила. Личните финанси са всичко. Докато използвате пари, те са ваша работа.

Решение: Никога не е твърде късно да се научите. Днес има много информация за личните финанси - книги, вестници, блогове, сайтове, които фокусират върху тази тема. Избавете се от страха и се образовайте. Не е трудно и ще получите страхотни резултати.

<< Назад към предишната страница

За какво говорят сексуалните фантазии

  Независимо дали признаваме или не, всеки един от нас има сексуални фантазии. повече

Какво искат жените от съпрузите си

Статията се фокусира върху нещата, които много жени често искат от съпрузите си. Ще повече

Какво искат мъжете от съпругите си

Без определен ред, това са 10-те неща, които мъжете най-често искат от съпругите си. повече