ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Гримът на нашите прабаби

Красота

За нашите прабаби бялата кожа била признак за престиж и красота. За да постигнат този ефект, използвали различни и интересни похвати.

Някога, също както днес, жените се грижили за своята красота и намирали различни начини за разкрасяване. Разбира се, по начин, по който разбирали красотата тогава. Днес повечето от тези похвати звучат доста странно.

Преди много, много години жените използвали малко грим, защото искали да изглеждат естествени. Един от еталоните за красота бил бялата кожа. За тази цел използвали бяло олово (за което днес се знае, че е отровно) или бял варовик. На устните слагали паста получена от железен оксид с червен цвят, глина с бежов цвят или зехтин и пчелен восък. За бузите употребявали червен прах, получен отново от железен оксид. Сенките за очи правели от зехтин смесен с активен въглен, който има сивкав цвят. Модерни били слепените вежди, а това постигали с тъмната прах, която използвали за сенки за очи.

Кожата намазвали с мед, за да поддържат нейната влажност, а нощните кремове за лице и тяло приготвяли от растителни смеси в оцет или олио, с добавен пчелен восък.

<< Назад към предишната страница

9-те най-добри рецепти за красота с диня

Динята, освен че е вкусен и здравословен плод, който е изключително ефективен при повече

10-те най-добри морски рецепти за красота

Вече няколко хиляди години морските дарове се използват успешно за козметични цели. повече

5 полезни съвета при избора на шампоан

Красивата и здрава коса е резултат от избора на правилния шампоан. През пролетта повече