ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Какво да видим във Венецуела

Туризъм

Архипелагът Лос Рокес

Лос Рокес

Националният парк Лос Рокес във Венецуела е основан през 1972 г. и обхваща целият архипелаг Лос Рокес, голям коралов риф, съставен от 50 острова и 292 малки островчета и пясъчни плитчини. Със своето многообразие и красива природа, този национален парк е едно от най-уникалните места в Карибско море.
Местоположение на архипелага Лос Рокес: в Карибско море, между географски ширини 11° 58’36″ и 11° 44′ 26″ северна ширина и 66° 57′ 26″ и 66° 36′ 25″ западна дължина. Архипелагът Лос Рокес се намира на около 130 км. от континента.
Как да стигнем до там:  Няма морски транспортни услуги в района, така че единственият достъп е по въздух. Има редовни полети от Каракас, Маракайбо и Порламар.
 

Остров Маргарита

Остров Маргарита

Друга атракция, която трябва да се види във Венецуела, е остров Маргарита. На този райски остров можете да практикувате водни спортове като гмуркане и уиндсърфинг. На това забележително кътче с естествена природна красота можете да разгледате също – Църквата дел Вайе, Крепостта Хуан Гриего и замъците Пампатар и Ла Асунсион.
Как да стигнем до там:  Намира се в Карибско море, североизточно от Каракас. С 35 минутен полет от Каракас или два часа с ферибот от Пуерто Ла Крус или Кумана.
 

Паркът Канайма

Парк Канайма

Национален парк Канайма е известен по цял свят и е вторият по големина национален парк във Венецуела. Именно в този парк, се намират известните Тепуис (планини, завършващи на върха с плато), където е и най-високият водопад в света – Анхел (1054м). По източната страна на парка минава шосе, от което може да се види цялата прелест на Канайма, от Пуерто Ордас до Санта Елена де Уаирен.
Как да стигнем до там:  По суша: Тумеремо – Ел Дорадо – Санта Елена де Уаирен. Със самолет до лагер Канайма. От страната има полети до Санта Елена де Уаирен, Уонкен, Каванайен и Сан Игнасио де Юруанти.
 

Делтата на Ориноко

Делтата на Ориноко

Делтата на Ориноко се намира в Гуаяна. Представлява лабиринт от джунгли, канали, мангрови блата и гори, острови и е една от най-обширните делти в света. Фауната се състои от маймуни, папагали, пирани. Там живеят и индианските племена Уарао. Можете да се възползвате от туристически екскурзовод или да разгледате сами околността.
Как да стигнем до там:  По суша от Каракас, по пътя към Барселона (щат Ансоатеги), а след това по пътя към Матурин (щат Монагас) и накрая по магистралата за Тукупита (8 часа път). Със самолет с авиокомпанията Авоир, от Каракас до Тукупита (с междинна спирка на остров Маргарита).
 

Ла Гран Сабана

Ла Гран Сабана

Великолепни гледки, множество реки, индиански племена, тепуи, орхидеи и месоядни растения. Какво му трябва повече на човек?
Местоположение:  В щата Боливар, близо до границата с Бразилия и Гуаяна, на около 1200 км от Каракас.
Как да стигнем до там: По суша от Каракас Тумеремо – Ел Дорадо – Санта Елена де Уаирен (приблизително 18 часа)
 

Тепуи Рорайма

Тепуи Рорайма

Рорайма е най-известното Тепуи в Канайма. Височината му е 2810. Има много кварцови скали и месоядни растения. Изкачването до там отнема около 5 дни и е задължително да се направи с водач. Великолепната красота и невероятните гледки, които се разкриват пред погледа на човек, си заслужават тази незабравима екскурзия.
Местоположение: Източната част на Национален парк Канайма, известен като “Гран Сабана”.
Как да стигнем до там: По суша: Тумеремо – Ел Дорадо – Санта Елена де Уаирен. Със самолет до лагер Канайма. От страната има полети до Санта Елена де Уаирен, Уонкен, Каванайен и Сан Игнасио де Юруанти.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече