ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Топ атракции в Кушадасъ

Туризъм

Ефес

Ефес

Историята на Ефес датира от 3000 години пр. Хр. Той е е един от най-красивите антични градове в света. В древността е бил поклоннически център на фригийската богиня Кибела, считана за Майката-земя. По-късно посетителите отдавали почитта си към Артемида и Дева Мария.
Ефес е родното място на философа Хераклит. Много цивилизации са преминали през територията му – амазонци, гърци, лидийци, римляни и др. и всяка една от тях е оставила своите следи. Ефес е място, което човек задължително трябва да посети в живота си. Когато сте там, непременно разгледайте базиликата „St John”, Дома на Дева Мария и Храма на Артемида.
 

Борба на камили в Кушадасъ

Борба на камили

Шампионатът по борба на камили в Селчук се провежда ежегодно през декември или януари, обикновено около 15-то число на месеца. Фестивалът съвпада с размножителния период на камилите. Това е зрелищно събитие, което не може да се види по друго време на годината.

От 2000 г. шампионатът се провежда върху специален терен, близо до плаж Pamucak, който се намира на 9 км от центъра на Кушадасъ. Автобуси от автогарата в Селчук на всеки 30 минути  извозват стотиците желаещи да станат свидетели на това зрелище. Билетът е само 3 евро.

Екшънът започва малко преди обяд, но тълпи хора прииждат от рано сутринта, за да заемат по-предните места, откъдето се вижда най-добре. Въпреки калта и студеното време, това е събитие, което се радва на огромна популярност.
 

Национален парк Дилек

Дилек

Националният парк Дилек е един от най-красивите паркове в Турция. Намира се на 34 км от Кушадасъ. Бусове тръгват на всеки 15 минути до центъра на града в посока парка. Можете да се насладите на уникалната природа на Дилек седем месеца в годината (от април до ноември). Идеално място за разходки и пикник, а през лятото можете и да плувате.

Паркът е отворен от 9.00 до 20.00 ч. всеки ден. Абсолютно е забранено паленето на огън. Палатките също са забранени, няма и къмпинг, в който да отседнете. Единствените постройки в парка са четири ресторанта и полицейски пункт. За удобство на посетителите има множество чешми, дървени маси и пейки, обществени тоалетни, душове. Прекарайте няколко незабравими часа насред гората.
 

Измир

Измир

Измир е голям и модерен град – третият по големина в Турция след Истанбул и столицата Анкара.

За любителите на историята интерес ще представлява Археологическият музей в града, както и оскъдните руини, напомнящи миналото. Центърът на Измир е осеян с множество магазини и красиви османски къщи – исторически сгради, които са превърнати в кафенета и ресторанти.

От Кушадасъ има автобуси на всеки половин час до Измир. Ако ще ходите сами, без екскурзовод, запасете се с карта.
 

Рибният пазар

Рибен пазар

Точно до пристанището се помещава рибният пазар на Кушадасъ. Тук винаги ще намерите прясно уловена риба – скумрия, октопод, лаврак, кефал, хамсия, ципура, калмари и каквото още се сетите.

Наоколо има множество рибни ресторанти, както и обикновени кафета, ако сте решили да пиете само турски чай, наслаждавайки се на гледката към морето.
 

Остров Самос

Остров Самос

Самос е гръцки остров, прочут със своето вино, бадеми и сушени смокини. Намира се около 25 км от Кушадасъ. С ферибот пътуването е около час и 15 минути. Посещавайки остров Самос, докато сте на почивка в Кушадасъ, вие ще имате възможност да посетите и Гърция.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече