ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

8-те най-известни улици в света

Туризъм

Кои са 8-те най-известни улици, за които всеки е чувал. Вижте нашата класация на най-посещаваните и най-заснеманите улици по света.

1. Abbey Road, Лондон

Abbey Road

Една от най-известните улици в Лондон безспорно е Abbey Road, намираща се в северната част на английската столица. Тя добива своята популярност, благодарение на легендарната група Бийтълс. Студиото на групата, където Джордж, Джон, Пол и Ринго записват своите хитове, се намира точно тук. На снимката на обложката на последния им албум, озаглавен просто Abbey Road, е пешеходната пътека, точно пред студиото. И до днес тази улица си остава една от атракциите в Лондон. Затова и заслужава място в тази класация.
 

2. Алеята на славата в Холивуд

Алеята на славата

Задължителна спирка на всеки турист в Лос Анджелис е Hollywood Boulevard и алеята на славата, намираща се на него. Това е улицата на най-известните музиканти, актьори, режисьори и продуценти, които са дали огромен принос в развлекателната индустрия. Към днешна дата повече от 2400 известни личности са увековечени в звезди, вградени в тротоара и носещи имената им.
 

3.  Шанз-Елизе, Париж

Шанз-Елизе

Една от най-известните и елегантни улици в света се намира в Париж, Франция. Да, това е прочутата Шанз-Елизе. За всяка жена, която обича да пазарува, това е един истински рай. Дори разходката по този широк булевард, осеян с луксозни магазини, кафенета и кина, кара човек да се чувства специален. А дивите кестени от двете страни на улицата създават една неповторима атмосфера.
 

4. Лас Вегас Стрип

Лас Вегас Стрип

Лас Вегас Стрип, част от булевард Лас Вегас, има реномето на една от най-добре познатите улици в света. Известна като меката на хазарта, тя има свой собствен характер. Разположена в средата на южната част от пустинята Невада, Лас Вегас Стрип е земята на казината, романтиката, мистерията, а за някои и на големите, лесно спечелени пари.
 

5. Lombard Street, Сан Франциско

Ломбард Стрийт

Най-известната крива улица в света е Lombard Street в Сан Франциско. По нея има осем остри завоя. Направена е така с цел да се намали естествения стръмен наклон на хълма. В този участък ограничението на скоростта е само 8 км/ч.
 

6. Wall Street, Ню Йорк

Wall Street

Известната американска улица е финансовото сърце на САЩ. Построена през далечната 1817 г, тя е дом на ню-йоркската стокова борса. Името на Wall Street е с холандски произход – през 17-ти век там се е издигала внушителна стена. Улицата си е спечелила име и репутация на мястото на големия бизнес и борсовата търговия.
 

7. Via Dolorosa, Йерусалим

Via Dolorosa

В буквален превод Via Dolorosa означава „пътят на болката” и се намира в Стария град на Йерусалим. Състои се от две секции и проследява последните стъпки на Христос, преди да бъде разпънат на кръста. В продължение на векове, този маршрут от 250 м., е бил широко обсъждан и през 20-ти век е установено, че той леко се разминава от действителния път на Христос. Все пак Via Dolorosa ежегодно се посещава от хиляди поклонници.
 

8. La Rambla, Барселона

La Rambla

La Rambla е най-натоварената и динамична улица в Барселона, с повече туристи, отколкото местни жители. Този търговски, обточен с дървета булевард, се е променял много през годините, за да отговаря на променящите се нужди на потребителя. Днес той привлича много хора, в това число и джебчии, които дебнат непредпазливите туристи.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече