ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Характеристики и риболов на сьомга

Риболов

Сьомгата е събирателното име за различни видове риба от семейство Пъстървови. Тя живее по крайбрежията на Северноатлантическия океан, Тихия океан и Големите езера в Северна Америка. В много части на света се развъжда интензивно в различни водоеми.

Като цяло, сьомгата се ражда в сладководна вода, мигрира към океана, след което се завръща в сладководните води в периода на размножаване. Въпреки това има някои видове, които остават завинаги в сладководните води. Смята се, че рибите се завръщат на същото място, на което са били родени. Изследвания показват, че това твърдение е истина и т.нар. “домошарско поведение” зависи от различни фактори.

Риболов на сьомга:
Има разнообразни видове примамки за риболов на сьомга. Най-добрата стръв е хайверът на сьомгата, тъй като тези риби унищожават чуждия хайвер, за да оцелее собственото им потомство. Поради тази причина този вид стръв е забранен, но на пазара има алтернативен изкуствен продукт, съставен от протеини и аромати, наподобяващ хайвера на сьомга.
Също така за улов в сладководни води може да се използват червеи, мухи и насекоми, а за солена вода – мухи и различни ракообразни видове.

<< Назад към предишната страница

Как да си отгледаме червеи за риболов

С откриването на риболовния сезон всеки запален рибар започва да търси червеи за повече

Характеристики и риболов на сардина

Сардината е морска риба, която принадлежи към семейството Селдови (Clupeidae). повече

Характеристики, стръв и риболов на шаран

Като спорт риболовът на шаран произлиза от Великобритания, а като вид от Азия. На повече