ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Какво да видим в Санторини

Туризъм

Фира

Фира

Фира или Тира е столицата на Санторини, и следователно най-оживеният и многолюден град. Той се намира в западната част на острова, на височина от 260 метра, което предлага една от най-великолепните гледки към калдерата, изградена по протежение на скалите.

Тира е построена върху скала с типичните за района бели къщи и има богат избор от хотели. Улиците са тесни, калдъръмени, пълни със занаятчийски магазини, барове и ресторанти, предлагащи местна кухня.
 

Оя

Оя

Без съмнение Оя е с най-живописното население на Санторини. Градът се намира в северната част на острова, на 11 км от Фира, и също като столицата, е разположен на скала, на около 150 метра над морето, с изглед към вулкана и остров Тирасия.
Улиците са пешеходни зони, пълни с барове и занаятчийски магазини. Тук се намират и типичните църкви със сини кубета. Невероятни гледки и великолепни залези, рай за всички влюбени двойки.
 

Плажове

Червеният плаж

Санторини има множество плажове и заливи с вулканичен пясък, където черно-червеният цвят на камъните контрастира с кристалносиньото море. Два от най-популярните плажа, които се препоръчват на туристите да посетят, са Червеният и и Белият плаж. Червеният плаж се намира на около 2 км от Акротири, а белият плаж е в същата зона, в която се намира Червеният плаж, но е достъпен само с лодка от пристанището на Акротири. Носи името си, защото е покрит с бял, черен и сив пясък и е заобиколен от големи бели скали.
 

Фиростефани и Имеровигли

Фиростефани

Фиростефани се намира на 2 км северно от град Фира и на практика може да се каже, че се е превърнал в разширение на столицата. Могат да се направят чудесни снимки с изглед към Фира и вулкана. Селцето се препоръчва за хора, които търсят уединение или искат да избягат от суматохата на Фира, тъй като е по-спокойно, но също и там има голямо разнообразие от хотели и ресторанти.

Имеровигли се намира на север от град Фира, на около 3 км след Фиростефани. Това е много тихо и спокойно място. Хотелите са много луксозни и повечето от тях предлагат гледка към калдерата.

Между Фиростефани и Имеровигли се намира манастирът Агиос Николаос, основан през 1651 г., в който се помещава византийска икона.
 

Акротири

Акротири

Акротири е едно от най-значимите археологически места в Гърция. Селището датира от минойската цивилизация и благодарение на доброто състояние на останките, датиращи след вулканичните изригвания, можем да знаем какъв е бил животът на населението. Археологически разкопки са разкрили  до три етажни къщи, украсени с фрески и стенописи.

Какво да видим в Атина

 

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече