ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как да организираме градинската барака

Градинарство

Няма никакво съмнение, че добре подредената и организирана градинска барака може да ви спести време, енергия и пари. Няма да изгубите 10 минути в търсене на лопатата, ако знаете къде е. Няма нужда да местите градинската количка, за да стигнете до косачката, ако те са подредени добре. И няма да се налага да си купувате поредния чифт ръкавици, защото ще знаете къде точно са вашите. Чудите се как ще стане това? Прочетете нашите съвети как да организирате градинската си барака.
 

Градинска барака


Място за маркуча

закачалка за маркуч

Колко пъти ви се е случвало да се спънете в градинския маркуч, който сте захвърлили на пода? Решението: окачете го с голяма кука за стената. Препоръчваме куката да е с остър ъгъл, за да стои на място.
 

Всички инструменти под ръка

закачалка за инструменти

Инструментите с дълги дръжки трябва да бъдат съхранявани на достъпно място, където няма да пречат на свободното движение. За да си освободите стените за рафтове, поставете стабилна закачалка от вътрешната страна на вратата и закачете всички инструменти там.
 

Инвестирайте в рафтове

рафтове

В малки и тесни пространства, където няма достатъчно светлина, откритите метални рафтове са идеален избор, защото те отразяват слънчевите лъчи. Изберете регулируеми във височина рафтове, за да подредите повече инструменти върху тях.
 

Край на безпорядъка

край на безпорядъка

Наличието на много рафтове е безсмислено, ако нещата ви са струпани върху тях и трудно можете да намерите това, което ви трябва. За да се справите с безпорядъка, подредете всички малки предмети в пластмасови или метални кутии.
 

Магия с магнит

магнитен лост

Магнитната поставка ще държи инструментите ви под ръка, винаги, когато ви потрябват. Изберете такъв лост, който ще издържи и по-тежки предмети.
 

Не забравяйте дребните неща

поставка за канап

Дребните неща като канап или жица са едни от най-полезните неща в градинската барака, така че не ги пренебрегвайте. Сигурно ще се съгласите, че същите тези предмети винаги са най-трудни за намиране. Решете този проблем с държач на тоалетна хартия. Така канапът става леснодостъпен и удобен за нарязване.
 

Маса за пресаждане

маса за присаждане

Всяка една градинска барака трябва да има маса за пресаждане. По този начин лесно и удобно ще се грижите за любимите си цветя. А когато завали дъжд, можете веднага да ги премествате върху нея. Друг плюс е, че пликовете с почва ще бъдат винаги сухи.
 

Календар

Календар

Окачете върху някоя стена календар и записвайте в него всяка една градинска дейност, която сте извършили. Така не се налага да помните кога сте засадили семената или кога за последно сте окосили тревата.
 

Най-необходимото под ръка

Кошница за всичко необходимо

Закачете една обикновена кошница за вратата на бараката и съхранявайте в нея най-често използваните инструменти: ножици, лопатки, ръкавици и прочее. Така всичко необходимо ще ви бъде под ръка, когато се захващате за работа.

<< Назад към предишната страница

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus) Перуанският кактус е дълъг, повече

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече