ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Най-странните плажове в света

Туризъм

Всички ние търсим красиви и чисти плажове, за да се отпуснем и отпочинем, да заровим крака в пясъка, да хванем тен, да поплуваме в солената вода, да се гмурнем във вълните. Всичко това можем да направим на повечето плажове, но има и други с различни цветове на пясъка или такива с безкрайно дълги и тесни брегове или дюни, насред пустинята. Някои от тези определения правят тези плажове уникални, което ги характеризира като най-странните плажове в света.
 

Плажът Папаколея, Хавай

Плажът Папаколея, Хавай

Никак не е лесно да се озовете на този странен плаж. Трябва да изминете 5 километра пеша, за да достигнете най-южната точка на остров Хавай, където се намира това невероятно място. Стигнете ли там, ще разберете защо този плаж е толкова специален. Пясъкът е зелен, продукт от минерали, смесени с вулканичния пясък от вулкан, намиращ се в близост до плажа.
 

Розовите плажове на Бахамските острови

Розовите плажове на Бахамските острови

Остров Харбор е дълъг 5 километра и широк около 2 километра, но макар и малък, това е един от островите на Бахамите, който има странен плаж. Розовите пясъци, които покриват крайбрежието, се дължат на комбинация от червени раковини и бели пясъци.
 

Плажът Женипабу, Натал, Бразилия

Плажът Женипабу, Натал, Бразилия

В близост до Атлантическия океан се намират гигантските дюни, които показват, че се намираме в пустинята. Идеално място за каране на бъги по дюните, неповторимо усещане - спускания и изкачвания в планини от пясъци, които водят към морето.
 

Остров Принц Едуард, Канада

Остров Принц Едуард, Канада

Остров Принц Едуард, Канада има повече от 800 километра плажна ивица от всички страни. И най-странното нещо е, че повечето плажове са с червен пясък, благодарение на оксид, който се съдържа в почвата.
 

Плаж 75-а миля, Остров Фрейзър, Австралия

Плаж 75-а миля, Остров Фрейзър, Австралия

Този австралийски плаж е толкова дълъг, колкото подсказва и името му (над 120 км), но не целият се използва като плажна ивица. Върху него се карат коли, а също така служи и за писта на планери и леки самолети.

<< Назад към предишната страница

Какво да видим в Атина

Атинската Агора В древна Елада Агора било названието на главния площад в повече

Интересни факти за Исландия

Исландия е една от най-рядко населените страни в света. Средната гъстота на повече

17 от най-красивите и цветни стълбища по

Цветовете са тези, които правят живота ни по-ярък и щастлив! Из цял свят има много повече