ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Персийски котки

Животни

Персийски котки

Произходът на персийските котки датира от древна Персия, югозападен Иран. Сегашната персийска порода произхожда от Англия през деветнадесети век, от кръстоска между чиста персийска и турска бяла ангорска котка. Преди това котката е била слаба, със средно големи очи, но с течение на времето фигурата и очите са уголемени.

Норвежките или руски персийски котки имат по-дълга козина, което се дължи на студения климат по тези места. Физически, персийската котка има голяма кръгла глава с къс и широк врат, силни и големи крака. Опашката й е къса. Обикновено очите са големи, раздалечени и кръгли, а носът е широк и сплескан. Ушите им са малки със заоблени върхове, леко наклонени напред. Имат гъста, дълга и лъскава козина, особено около врата.

Персийска котка

Цветовете на породата са разнообразни - бяло, черно, синьо, червено, сметана, чинчила, сребърно, карамел и др. По отношение на цвета на очите, те трябва да бъдат ярки, колкото по-наситени, толкова по-добре. Повечето персийски котки са с оранжеви или светлокафяви очи. Тези с бяла козина имат сини или оранжеви очи, а пък при тези с цвят чинчила обикновено преобладават зелени или пъстри очи.

<< Назад към предишната страница

Най-интересните и големи аквариуми в света

Зад дебелите стени на едни от най-големите аквариуми в света живеят хиляди малки и повече

25 щури факта за акулите

25. Акулите имат средно 40-45 зъба. Освен тях могат да имат до 7 реда резервни зъби, повече

10-те най-опасни човешки храни за кучетата

Повечето собственици на тези четирикраки любимци знаят, че не трябва да хранят повече